nieuws

Topbezetting finale NK Biertappen op Horecava 2015

Café

De finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen vindt wederom plaats op de Horecava in Amsterdam. Maandag 12 januari 2015 strijden 24 finalisten om de begeerde titel van beste tapper van Nederland. Vijf van hen vertegenwoordigen Café Top 100-bedrijven en ook voormalig Oranje Café van het Jaar levert een finalist.

Topbezetting finale NK Biertappen op Horecava 2015

De halve finales vonden dit jaar plaats op 24 en 25 november in Nijkerk. Via vele voorwedstrijden hadden de beste 120 tappers van Nederland zich geplaatst voor de districtfinales om zich daar te kwalificeren voor de landelijke finale op 12 januari in Amsterdam. De beoordeling wordt gedaan door een jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden en bierspecialisten. De wedstrijd wordt georganiseerd door Tapwedstrijden.nl.

Finale

De 24 beste tappers, en de kampioen van vorig jaar, Bas van der Aa, zullen maandag 12 januari de degens kruisen tijdens het Nederlands Kampioenschap Biertappen op de Horecava. In de selectierondes zullen twee fluitjes en twee vaasjes getapt worden en in de halve finale en finale komt daar het speciaalbier bij, dat aan de jury uitgeschonken dient te worden. Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels en –protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt is te vinden op de site www.tapwedstrijden.nl

Café Top-100-finalisten

De 24 finalisten komen van diverse topzaken die ook noteringen kennen in de Misset Horeca Café Top 100. Zo levert In Den Ouden Vogelstruys uit Maastricht, de nummer 40 in de Café Top 100, drie finalisten: Maurice Gilissen, Tom van der Nat en Dennis Hardy. Het Nijmeegse Café Samson, nummer 10 in de Café Top 100, levert Ivo Thijssen en de nummer 89, Salud in Scharrendijke levert Gwen Noteboom. Ook De Aanraders uit die lijst, De Lindenhof in Soest (Sander van Veenendaal) en De Boterhal in Breda (Joost Timmers), leveren tapfinalisten. Voormalig Oranje Café van het Jaar, Walzicht in Woerden, levert met Jana Sigrist eveneens een kandidaat voor de titel.

Deelnemersveld

Naast de top-100finalisten wordt het deelnemersveld gecompleteerd door Camiel Absil (Il Bacaro, Maastricht), Rick Moenen (Stadscafe Lure, Maastricht), Kirsten Fagel (d’Oude Enghe, Soest), Peter Fabriek (Cafe Restaurant Tjeukemeer, Oosterzee), Malou Reijneker (Grand Café Time Out, Groningen), Diana Bakker (’t Koetshuis, Nijkerk), Mick Schroen (Basilica, Maastricht) Erwin Stokmans (Beachclub Lemmer, Lemmer), Dennis Goossens (Het Wapen van Ens, Ens), Edwin Bentum (Cafe de Korenbeurs, Zutphen), Aleida Kranendonk (Café De Karre, Tuk), Nick Driehuis en Jeroen Vismans (The Beach Aalsmeer,  Aalsmeer), Danny van der Pluijm (The Shamrock, Nijmegen) Linda Kouwen (Het Wapen van Ens, Ens) en Maurice  Schoot (Den Koopman, Arnhem).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels