nieuws

Door brand getroffen top 100-café heropent in november

Café

Debuut bv verwacht café De Vooruitgang in Eindhoven eind november te kunnen heropenen. De horecagelegenheid werd in april 2013 volledig verwoest door een brand. De Vooruitgang stond op dat moment op plaats 59 in de Café Top 100.

Door brand getroffen top 100-café heropent in november

Bezoekers van de Markt moeten nog een paar maanden geduld hebben voordat ze weer op het terras van café De Vooruitgang kunnen gaan zitten, zo schrijft ED.nl.

Debuut bv

Fred Bus, directeur van eigenaar Debuut bv, verwacht dat het café-restaurant eind november kan heropenen.

Compleet nieuwe zaak

In het artikel meldt Bus dat bezoekers de oude De Vooruitgang niet meer terugzien in de nieuwe opzet.

Hij laat aan ED.nl weten het helemaal anders te gaan doen. Volgens hem blijft de naam, maar wordt het verder een compleet nieuwe zaak.

Zware schade en asbest

De Vooruitgang werd in april 2013 getroffen door een grote brand. Als het in november heropent, zijn de deuren negentien maanden dicht geweest.

Bus laat in het artikel weten dat de herbouw zoveel tijd in beslag heeft genomen vanwege de aanwezigheid van asbest en de zware schade aan de staalconstructie.

Café Top 100

De Eindhovense horecagelegenheid stond bij de honderd beste cafés van Nederland op het moment dat het werd getroffen door de brand. In de ranglijst voor 2013 stond het op plaats 59.

Horeca Top 100

Eigenaar Debuut heeft een plaats in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en merken.

In de in mei gepresenteerde ranglijst staat het met een omzet van €28,3 miljoen over 2013 op plaats 43.


In Misset Horeca 12, verschijningsdatum 28 juni, staat een uitgebreid interview met Bus en Ruud van Rietschoten over onder andere de ambities van Debuut en het loslaten van verpachte bedrijven. Abonnees kunnen dit artikel hier online lezen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels