Cappuccino met verse, biologische melk rukt op

Cappuccino met verse, biologische melk rukt op

Steeds meer horecabedrijven bereiden hun cappuccino's en andere melkdranken met verse melk. Een groeiend deel kiest daarbovenop voor biologische melk. Dat blijkt uit de gegevens van de honderd beste koffiezaken van Nederland die in de Misset Koffie Top 100 staan.

Vorig jaar gebruikte twintig procent van de zaken in de Koffie Top 100 biologische melk, dat is intussen toegenomen tot ruim dertig procent.

Daarnaast heeft 44 procent gewone verse melk, waarmee 75 procent van de totale Koffie Top 100 verse melk gebruikt voor hun cappuccino's en andere melkdranken.

Het aandeel houdbare melk is afgenomen van 40 procent in 2013 tot 25 procent dit jaar.

Koffie Top 100

De Misset Koffie Top 100 wordt voor het derde jaar samengesteld door een vakjury van barista's. De bekendmaking is op maandag 8 september.