Nationaal bieronderzoek: Maastricht en Amsterdam biersteden

Nationaal bieronderzoek: Maastricht en Amsterdam biersteden

De Nederlandse bierdrinker, drinkt gemiddeld zeven glazen per week, het liefst in een bijpassend glas en bij voorkeur in Maastricht of Amsterdam. Het Nationale Bieronderzoek 2014 is weer gepresenteerd en staat bol van de feitjes, cijfers en wetenswaardheden.

De Nederlandse bierdrinker drinkt gemiddeld zeven glazen bier per week. Het is een van de uitkomsten van het Nationale Bieronderzoek 2014, uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Brouwers. Het jaarlijkse onderzoek geeft de consumptie en beleving van bier in Nederland weer.

Tips voor de horeca

Voor het onderzoek zijn ruim achtduizend bierdrinkers ondervraagd. Driekwart van de respondenten vindt het belangrijk dat  horecabier in een bijpassend glas geschonken wordt. Daarbij kiezen de bierdrinkers graag uit verschillende soorten bier. Meer dan de helft pleit voor een biersuggestie op de menukaart.

Populaire biersteden

Amsterdam, Maastricht en Breda zijn verkozen de bierplaatsen van Nederland. Respondenten gaven aan deze steden het meest met bierdrinken te associëren. Dat lijkt geen toeval: de drie steden herbergen allemaal winnaars van de Café Top 100 binnen hun grenzen. In 2012 werd Hoppe Amsterdam uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze wedstrijd. Het volgde met die winst het Maastrichtse café De Bobbel op. Breda kent met De Beyerd een tweevoudig winnaar, in 2009 en 1995.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.