nieuws

Boete voor Hennie van der Most

Café

De bekende ondernemer Hennie van der Most heeft van de rechtbank Overijssel maandag een boete van 30.000 euro waarvan de helft voorwaardelijk gekregen voor het opslaan van puin zonder vergunning. Het puin was onder meer afkomstig van zijn bedrijf in Kalkar (Duitsland), waar hij een voormalige kerncentrale ombouwde tot hotel en pretpark.

Boete voor Hennie van der Most

Ook lagen op een van zijn bedrijven in de gemeente Hardenberg auto-onderdelen en sloopafval zonder dat hij daar toestemming voor had.

Rechtbank

‘Van der Most is eigenaar van vijftien bedrijven met in totaal achthonderd personeelsleden. Van een dergelijke ondernemer mag worden verwacht dat hij weet aan welke regels hij zich moet houden’, stelde de rechtbank.

De afvalstromen op het terrein werden niet geregistreerd. De zaak kwam aan het rollen na klachten van omwonenden. Van der Most gaf in het verhoor aan dat hij het terrein als grasland had gekocht en dat er geen toezicht werd gehouden. De rechtbank woog in het voordeel van de ondernemer dat hij niet eerder veroordeeld is en dat hij na constatering van de overtredingen met de gemeente Hardenberg overlegde hoe hij wel aan de regels kon voldoen.

Koperen Hoogte

Van der Most, nummer 40 in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en merken 2014, maakte in december vorig jaar bekend te stoppen met de exploitatie van restaurant en hotel Koperen Hoogte. Het in een voormalige watertoren gevestigde horecabedrijf langs de A28 bij Zwolle sluit de deuren per 1 juli.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel