nieuws

Lex Wenneker van HeadFirst wint NK Barista

Café

Lex Wenneker, mede-eigenaar van HeadFirst Coffee Roasters in Amsterdam wint het NK Barista 2015. Hij was in de finale op de Horecava de beste van zes finalisten. Tweede werd Keng Pereira, ook winnaar van de Louis Claus Bokaal, derde is Ka-Tjun Hau.

Lex Wenneker van HeadFirst wint NK Barista

Wenneker bereidde in de finale een signature coffee met rood fruit en ijs. ‘De smaak van rood fruit komt ook terug in de smaak van de koffie, zo verkopen we het ook in de zaak’, zegt een breed lachende Wenneker net na de bekendmaking.

Het was voor het eerst dat SCAE het NK op de Horecava organiseerde. Hoofdjurylid vanuit SCAE was Sonja Grant, zij prees het niveau van de deelnemers. ‘Het niveau is hoger dan vorig jaar, Nederland is echt op de goede weg.’

In oktober waren de voorrondes, waaruit zes finalisten rolden. Zij eindigden in deze volgorde:
6: Stefan Sampietro
5: Dagmar Geerlings
4: Stefan Bouman
3: Ka-Tjun Hau
2: Keng Pereira
1: Lex Wenneker

De aanmoedigingsprijs Louis Claus bokaal is gewonnen door Keng Pereira.

Reageer op dit artikel