nieuws

Zelf-afschuimend bierglas: horeca enthousiast, brouwers gereserveerd

Café

Horecaondernemers zijn enthousiast over het 100% zelf-afschuimend bierglas. Brouwers reageren vooralsnog gereserveerd op de bierglasinnovatie. Dat laat bedenker Frank Ditmer van FndF weten op de slotdag van de Horecava.

Zelf-afschuimend bierglas: horeca enthousiast, brouwers gereserveerd

Over belangstelling op de vakbeurs in Amsterdam heeft Ditmer niet te klagen. Vanaf het eerste moment ontvangt hij veel reacties op de Nederlandse glasprimeur. Vooral horecaondernemers reageren volgens Ditmer enthousiast op het bierglas dat door zijn vorm en schuine rand het bier zelf afschuimt

‘De horecaondernemers tonen veel belangstelling en vinden dat de brouwers de glazen in hun assortiment moeten opnemen. Brouwers zelf zijn nog wat gereserveerd in hun reactie, al zijn ze wel bij ons wezen kijken’, aldus Ditmer op de slotdag van de Horecava.

Volgens Ditmer is er bij het tappen vooral winst te behalen wanneer grote hoeveelheden glazen snel uitgeserveerd moeten worden. ‘Denk aan festivals, evenementen en carnaval. Je wint per glas een handeling, omdat je niet hoeft af te schuimen. Terwijl de kwaliteit van de schuimkraag optimaal is’.

De biconische vorm van het bierglas van FndF loopt iets af, varierend van een tot een halve graad. Ditmer: ‘Hierdoor stromen bitters en zuren die in de grote bellen zitten automatisch af. Wat overblijft is een perfecte schuimkraag van een glas pilsbier’.

Ditmer is niet bang dat brouwers zelf met een zelf-afschuimend bierglas gaan komen. ‘We hebben patent op dit product. Dus deze vinding voor de pilsmarkt is en blijft van ons’.

Reageer op dit artikel