nieuws

AB Inbev overweegt bod van €100 miljard op SABMiller

Café

Het Zuidamerikaanse 3G Capital zou een bod van €100 miljard overwegen op bierbrouwer SABMiller, moedermaatschappij van onder meer Grolsch. Dat meldt de Engelse krant Mail on Sunday. Saillant detail: 3G Captial is met 21 procent, controlerend aandeelhouder van concurrent AB Inbev en zou mede met de brouwer een consortium vormen voor de overname.

AB Inbev overweegt bod van €100 miljard op SABMiller

Volgens Mail on Sunday bevestigen diverse bronnen in The City, het financiële hart van Londen, dat 3G Capital in een consortium een bod op SABMiller aan het voorbereiden is. Andere namen binnen dat consortium zouden dus AB Inbev zijn en ook de Amerikaanse investeerder Warren Buffet. Met die laatste bundelde 3G in 2013 de krachten om Heinz te kopen.

Plannen nog prematuur

De geruchten van een overname van SABMiller door AB Inbev spelen al langer. Door samen te werken met 3G wordt aangenomen dat eventuele concurrentie aan de kant geschoven kan worden. Mail on Sunday benadrukt dat de plannen nog prematuur zijn en dat SABMiller officieel nog niet benaderd is.

Burger King en Heinz

3G Capital is een private investeringsmaatschappij onder leiding van een groep Braziliaanse biljonairs. Met een aandelenportefeuille van 21 procent, zijn zij controlerend aandeelhouder van AB Inbev. Het bedrijf staat erom bekend grote merken op te kopen. Voordat het in 2013 Heinz overnam, werd in 2010 al Burger King ingelijfd voor zo’n €5 miljard.

Reageer op dit artikel