nieuws

Floris van der Burg wint Dutch Aeropress Championship

Café

Barista Floris van der Burg van White Label Coffee in Amsterdam heeft het Dutch Aeropress Championship gewonnen en mag Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap in Seattle.

Floris van der Burg wint Dutch Aeropress Championship

Van der Burg was de beste in een deelnemersveld van 24 topbarista’s, waaronder Gerben Engelkes van Black&Bloom in Groningen – de nummer twee in de Misset Koffie Top 100 en Rob Kerkhoff, die bij The Village in Utrecht werkte toen die zaak in 2013 de nummer één werd in de Koffie Top 100.

Alle deelnemers gebruiken in de wedstrijd dezelfde koffie, dit jaar Finca de Mango uit Colombia. Deelnemers strijden via een afvalmechanisme tegen elkaar. Wie de lekkerste koffie voor de driekoppige jury maakt, gaat door naar de volgende ronde tot een winnaar overblijft.

Van der Burg mag zich niet alleen Nederlands Aeropresskampioen noemen, maar gaat ook begin april naar Seattle voor het wereldkampioenschap. Dat wordt tegelijkertijd gehouden met het World Barista Championship (WBC).

In tientallen landen worden intussen nationale competities aeropress gehouden, in 2008 werd het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo. Het Nederlands Kampioenschap werd georganiseerd door Coffee Company in Amsterdam.

Tweede werd Mieke Boden van Crusio en Borgman&Borgman, de derde plek was voor Francesco Graccotti van White Label, waarmee de Amsterdamse koffiezaak twee podiumplekken pakte.

Reageer op dit artikel