nieuws

Blikje bier verslagen door blikje fris

Café

Europese blikjesfabrikanten en drankbedrijven hebben vorig jaar voor het eerst meer fris dan bier in blik geproduceerd. Er rolden afgerond 32 miljard frisdrankblikjes van de band en 31 miljard bierblikjes. Bij elkaar zijn er in een jaar tijd ook nog nooit zoveel blikjes gemaakt in Europa.

Blikje bier verslagen door blikje fris
Dat blijkt uit cijfers die door brancheorganisatie Beverage Can Makers Europe (BCME) bekend zijn gemaakt. De fabricage van frisdrankblikjes groeide met 5 procent, vergeleken met een jaar eerder. De productie van bier in blik kon met 2 procent worden opgeschroefd. BCME spreekt van een ,,goed resultaat”, vooral omdat de totale bierverkoop, inclusief flesjes, vorig jaar juist met 1 procent terugliep.

WK Voetbal

Hoewel het een matige zomer was, bleek het wereldkampioenschap voetbal gunstig te zijn voor de blikconsumptie. Zo zag Duitsland, de grote winnaar van het WK 2014, de vraag naar bier in blik stijgen met maar liefst 8 procent, aldus BCME.

Reageer op dit artikel