nieuws

Dode door botsing trein met bierfiets

Café

Bij een botsing tussen een trein en een bierfiets is maandagavond in Eindhoven een dode gevallen. Een passagier van de bierfiets is overleden. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Dode door botsing trein met bierfiets
Een bierfiets in Amsterdam (archief)

De bierfiets had volgens de politie vijftien à twintig ‘opzittenden’. Het slachtoffer is een 24-jarige man uit Nuenen. Dit heeft de politie maandagavond laten weten.

Volgens Omroep Brabant zaten er meerdere spelers uit het eerste elftal van voetbalclub EMK uit Nuenen op de bierfiets. Dat team was afgelopen weekend kampioen geworden. Het ongeval gebeurde op de spoorwegovergang aan de Tongelresestraat.

Het slachtoffer scheurde afgelopen week zijn kruisbanden en liep sindsdien op krukken. Mogelijk kon hij daarom de fiets niet op tijd verlaten.

‘Kleine puzzelstukjes’

De politie laat weten dat ze het ongeluk nog onderzoekt. Daarbij kijkt ze naar alle omstandigheden die misschien een rol speelden, zoals de weg, de fiets en de trein. ‘Het zijn kleine puzzelstukjes die je bij elkaar moet leggen’, aldus een woordvoerder.

De zegsman kan nog niet zeggen of het slachtoffer en zijn teamleden alcohol in hun bloed hadden. Die informatie zal waarschijnlijk binnenkort bekend worden gemaakt. Agenten hebben namelijk maandagavond al alcoholtests gedaan.

Bierfietsen Amsterdam

In Amsterdam protesteren bewoners al geruime tijd tegen overlast van bierfietsen. 

 

Reageer op dit artikel