nieuws

EU wil waarschuwing op etiket drankfles

Café

De EU moet alcoholmisbruik veel harder gaan bestrijden, vindt het Europees Parlement. Het parlement moet vandaag nog stemmen over de oproep, maar naar verwachting gaat een ruime meerderheid akkoord.

EU wil waarschuwing op etiket drankfles

Veel afgevaardigden zijn van mening dat landen niet genoeg doen om het alcoholgebruik bij minderjarigen terug te dringen. Op etiketten moet daarom, net als bij sigaretten, snel een waarschuwing komen te staan voor rijden onder invloed en voor de gevaren van alcoholconsumptie tijdens de zwangerschap. Dat meldt het AD van 28 april 2015.

Bovendien vinden veel EU-parlementariërs dat fabrikanten het aantal calorieën en de ingrediënten van alcoholhoudende dranken op etiketten moeten gaan vermelden. Zij roepen de Europese Commissie in Brussel op onmiddellijk stappen in die richting te ondernemen.

Veel sterfgevallen te wijten aan alcohol

De afgevaardigden benadrukken dat ongeveer een kwart van de sterfgevallen bij 20- tot 39-jarigen te wijten is aan alcohol, van ongelukken en geweld tot leveraandoeningen.

Reageer op dit artikel