nieuws

Mark Tuitert koersdirecteur Amstel Radler Challenge

Café

Oud-schaatser en Olympisch kampioen Mark Tuitert is benoemd tot koersdirecteur van de Amstel Radler Challenge. Tijdens dit nieuwe evenement, voorafgaand aan (en onderdeel van) de Amstel Gold Race nemen wielrenners, schaatsers en amateurs het tegen elkaar op in een race op de Cauberg.

Mark Tuitert koersdirecteur Amstel Radler Challenge

Volgens Mark Tuitert, Olympisch kampioen in 2010 is het nog maar de vraag of wielrenners daadwerkelijk sneller zijn op de fiets dan schaatsers. ‘Wie hebben er meer explosieve kracht op de fiets? En wis ook de amateurs niet uit, zij kunnen zeker ook verrassend presteren.’ Vanuit dat idee is  de Amstel Radler Challenge opgezet; bergop in een één-tegen-één wedstrijd op de Cauberg. De start ligt onder aan de berg, de finish 500 meter naar boven.

50e editie Amstel Gold Race
Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race: ‘Dit jaar is de 50ste editie van de Amstel Gold Race. Na de introductie van de toerversie en de Amstel Gold Race Xperience zochten we een nieuw element voor deze jubileumeditie.  De Amstel Radler Challenge vindt plaatst op vrijdagavond 17 april. In zo’n 30 heats nemen (oud-) topsporters en amateurs het tegen elkaar op.

Reageer op dit artikel