nieuws

Specialty coffee bar van Raymond Veldhoen in Amersfoort

Café

Het centrum van Amersfoort kent sinds kort haar eerste specialty coffee bar: Livingstone.Eigenaar Raymond Veldhoen is de zaak gestart aan de Groenmarkt 11, achter horecaplein Hof. Veldhoen was barista bij espressobar Coffee United op station Amersfoort.

Specialty coffee bar van Raymond Veldhoen in Amersfoort

Prominent in Livingstone hangt een metersgrote landkaart. Op het eerste gezicht een verwijzing naar de reislust van de eigenaar, maar ook een weergave van de koffiegordel die zich rondom de evenaar bevindt. ‘En dat is precies wat Livingstone wil: je mee op reis nemen en de wereld van koffie op een andere manier laten ontdekken,’ aldus Veldhoen.

Caffenation

Nadat Coffee United op station Amersfoort sloot, besloot Veldhoen voor zichzelf te beginnen. Hij werkt met lichter gebrande bonen ‘zo komt het brederee en meer verfijndse smakenpallet van koffie naar buiten’. Zij bonen koopt hij in bij het Belgische Caffenation. Op maandag 30 april geeft Veldhoen zijn eerste koffieworkshop in zijn nieuwe zaak.

‘Livingstone is een laagdrempelige koffiebar waar iedereen zich thuis moet voelen. Dit blijkt ook uit het huiskamergevoel door de gezellige hangbank, de knusse retrozitjes, de bordspellen en de planten die overal door de zaak verspreid staan. Ook kun je er naast heerlijke filterkoffies terecht voor kwalitatieve thee, bijzondere frisdrank, sapjes, ontbijt en taartjes. Bovendien is er gratis wifi en fijne werkplekken met voldoende stopcontacten.’

Kredietunie

Livingstone is gerealiseerd met steun van de Kredietunie Midden-Nederland. Via deze unie lenen ondernemers geld aan andere ondernemers, vergelijkbaar met de structuur van de vroegere Boerenleenbank. ‘Je krijgt te maken met betrokken geldschieters,’ zegt Veldhoen, ‘met mensen die met je willen meedenken en een eigen netwerk hebben.’

Reageer op dit artikel