nieuws

Steeds meer veteranencafés openen hun deuren

Café

Oorlogsveteranen krijgen de laatste jaren meer en meer waardering. Een toenemende aantal cafés opent voor deze speciale doelgroep de deuren.

Steeds meer veteranencafés openen hun deuren

Het nieuwste veteranencafé is gelegen in Cuijk. Voortaan wordt dit café elke laatste vrijdag van de maand om 15.00 uur gehouden in café De Bond, van oudsher de locatie van het Contact Oud Mariniers en Korps Nationale Reserve, aldus De Gelderlander.

In de kroeg is er voor oorlogsveteranen uit de regio Cuijk een speciaal hoekje gereserveerd. Daar kunnen ze ervaringen uitwisselen over missies in onder meer Nederlands-Indië, Joegoslavië, Irak en Afghanistan.

Initiatiefnemer Theo Hoefs (59), voorzitter Vereniging (Oud) Militairen in Cuijk, diende zelf twee keer in Joegoslavië en eenmaal in Afghanistan. ‘Er is vraag naar. Politiek gezien is er ook steeds meer belangstelling voor veteranen en dringt ook het besef door dat voor hen erkenning en zorg nodig is.’

Reageer op dit artikel