nieuws

’t Feithhuis wint Bier & Spijs

Café

’t Feithhuis in Groningen ging dit jaar opnieuw aan de haal met de prijs voor de beste bier- en spijscombinatie. Wedstrijdtoneel was het Bierfestival Groningen in de Martinikerk, dat afgelopen weekend ruim 5000 bezoekers trok.

’t Feithhuis wint Bier & Spijs

‘Bier & Spijs’ is inmiddels een vertrouwd thema tijdens het festival. Er worden diverse hapjes verkocht die uitstekend te combineren zijn met speciaalbieren. In het verlengde hiervan wordt een wedstrijd georganiseerd voor horecazaken in Nederland. Zij worden uitgedaagd de meest verrassende en beste bier- en spijscombinatie te presenteren. De  jury bestond uit Derek Walsh, Melissa Cole en Els Eggens. De winnende combi was van de hand van Mirko Karim van ‘t Feithhuis.

In de Martinikerk waren tal van binnen- en buitenlandse brouwerijen vertegenwoordigd. Er werden meer dan 150 bieren van de tap geschonken en diverse bieren op fles. Brouwerijen en importeurs bemanden veelal zelf hun stand, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht kon worden. Zo probeert de organisatie de kwaliteit voor haar bezoekers te bewaken. Er konden masterclasses worden gevolgd van verschillende prominente bierkenners.

Hoog niveau brouwwedstrijden

Dit jaar werden ook drie brouwwedstrijden georganiseerd tijdens Bierfestival Groningen. Amateurbrouwers werden daarbij uitgedaagd de beste Saison te brouwen. Winnaar bij de amateurbrouwers was dit jaar Henkjan Matthijs. Ook was er een brouwwedstrijd voor de lekkerste Saison, die werd beoordeeld door een consumentenjury. BIIR Barcelona werd hiermee overtuigend eerste. Van de professionele brouwers werd verwacht dat zij de beste en lekkerste Tripel brouwden. Hierbij kwam brouwerij Maallust als beste uit de bus.

Reageer op dit artikel