nieuws

Vijfde editie van Bierfestival Groningen

Café

De Martinikerk is vrijdag 10 en zaterdag 11 april het decor van de vijfde editie van het Bierfestival Groningen. Meer dan 150 bieren van de tap en diverse bieren op fles uit de hele wereld, worden tijdens deze dagen geschonken. De stands zullen veelal bemand worden door brouwerijen en importeurs, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht wordt.

Vijfde editie van Bierfestival Groningen

Voorafgaand aan het festival, op donderdagavond 9 april, wordt er een bierdiner georganiseerd in restaurant ’t Feithhuis, de nummer 12 uit de Koffie Top 100 2014. De chef-kok van ’t Feithhuis zal dit 5-gangendiner, inclusief bijpassende speciaalbieren, samenstellen in samenwerking met Melissa Cole, een Britse bier-auteur, journalist en sommelier.

Brouwwedstrijden en Bier & Spijs
Ook dit jaar heeft de organisatie weer brouwwedstrijden georganiseerd. Amateurbrouwers zijn uitgedaagd om een ‘Saison’ te brouwen. Daarnaast worden er twee wedstrijden georganiseerd voor professionele brouwerijen. Zij strijden om de titel: ‘Beste en lekkerste tripel’ en ‘Lekkerste Saison’. ‘Bier & Spijs’ is inmiddels een vertrouwd thema tijdens het festival. Er worden diverse hapjes verkocht die uitstekend te combineren zijn met speciaalbieren. In het verlengde hiervan wordt een wedstrijd georganiseerd voor horecazaken in Nederland. Zij worden uitgedaagd de meest verrassende en beste bier- en spijscombinatie te presenteren.

d’Olle Grieze Saison
Tijdens Bierfestival Groningen zal de lancering van ‘d’Olle Grieze Saison’ plaatsvinden. Dit bier is gebrouwen bij Brouwerij Ramses in samenwerking met het Gronings Biergilde, Baxbier, Craft Brewery Groninger en Kromme Jat. Een substantieel gedeelte van de opbrengst is ten bate van een goed doel, namelijk het onderhoud van het orgel in de Martinikerk van Groningen. Na afloop van het festival zal het bier bij verschillende slijterijen en Groningse horecaetablissementen verkrijgbaar zijn op fles.

Kijk voor meer informatie op bierfestivalgroningen.nl

Reageer op dit artikel