nieuws

Wijnverkoop daalt

Café

Vorig jaar is er opnieuw minder wijn verkocht in Nederland. Dit blijkt uit cijfers van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW). In totaal werd iets meer dan 368 miljoen liter verkocht, een daling met 1 procent ten opzichte van 2013.

Wijnverkoop daalt

In dat jaar daalde de wijnverkoop voor het eerst in twintig jaar, en wel met 6 procent tot 372 miljoen liter.

Volgens de brancheorganisatie is de dalende trend grotendeels het gevolg van het accijnsbeleid van de Nederlandse overheid, waardoor consumenten steeds vaker de grens overgaan om wijn te kopen. Dat gebeurt vooral in Duitsland.

De wijnhandelaren ageren al langer tegen de in hun hoge ogen te hoge accijnzen. Er zijn geen specifieke cijfers naar buiten gebracht over de wijnverkoop in de horeca.

Reageer op dit artikel