nieuws

1000 x plop voor 400 jaar Grolsch

Café

Grolsch bestaat dit jaar 400 jaar en viert dat uitgebreid. De aftrap was maandag 11 mei bij de huidige brouwerij in Enschede. Precies om 16.15 uur (refererend aan het jaartal van oprichting) plopten duizend aanwezigen een beugelfles open.

1000 x plop voor 400 jaar Grolsch

Andrei Haret (Algemeen Directeur van Koninklijke Grolsch), Wim Vermeulen (de huidige meesterbrouwer) en Patrick Lodiers (host) proosten samen met drie karakters uit het verleden van Grolsch op 400 jaar vakmanschap en karakter.

Deze personages uit het verleden (Peter Kuijper, Theo de Groen en Gerard Brummer) spelen volgens de brouwer een cruciale rol in de geschiedenis van Grolsch.

Speciaal voor de viering van 400 jaar Grolsch werd een variant van het premium pils gebrouwen, die uitsluitend is geschonken tijdens de viering op 11 mei.

Grolsch Vakmanschap Fonds
Daarnaast presenteerde algemeen directeur Andrei Haret het Grolsch Vakmanschap Fonds. Dit fonds heeft als doel om vakmanschap te ondersteunen in de regio Twente en de Achterhoek, de bakermat van de brouwerij. Met het fonds wil Grolsch haar regionale betrokkenheid extra benadrukken.

Jaarlijks wordt een financiële bijdrage geleverd aan initiatieven ter bevordering van sociale en economische groei in de regio. Grolsch hecht daarbij groot belang aan enerzijds karakter en ondernemerschap, en anderzijds aan innovatie en duurzaamheid. Initiatieven kunnen vanaf dinsdag 12 mei online worden ingediend.

Reageer op dit artikel