nieuws

Bierman Peter van der Arend stapt in spijs

Café

Peter van der Arend opent zijn vierde café in Amsterdam. De bierman ging recent nog van start met Craft & Draft, in juni opent een locatie waar Van der Arend bieren gaat combineren met spijzen. Het wordt zijn eerste locatie waar je ook kunt eten.

Bierman Peter van der Arend stapt in spijs

Peter van der Arend tegen Missethoreca.nl: ‘Op donderdag vier juni gaan de deuren open. Op 28, 29 en 30 mei gaan we ‘stiekem’ proefdraaien. Het wordt een biercafé met een keuken: oftewel bier & spijs.’ De exacte locatie maakt Van der Arend nu nog niet bekend.

Hij vervolgt: ‘Onze kok Timothy heeft voor onze nieuwe zaak een menukaart samengesteld met verschillende lekkere gerechtjes. Dus geen klassieke grote gerechten maar een kaart met meerdere smaakvolle hapjes: een bier “gastro” bar.’

Peter van der Arend is één van de weinige bierologen die Nederland rijk is. In 2000 begon hij met Proeflokaal Arendsnest. Een speciaalbiercafé met alleen Nederlands bier. ‘t Arendsnest staat op nummer 15 in de Cafe Top 100.

In  2009 opende hij zijn tweede café in Amsterdam, BeerTemple. Dit is het eerste Amerikaanse biercafé van Europa. Dit café heeft veel Amerikaanse bieren op tap en fles maar ook verschillende speciaalbieren uit andere landen. In februari van dit jaar kwam daar Craft & Draft bij aan de Overtoom.

 

Reageer op dit artikel