nieuws

Bieroscoop van Budel

Café

De Budelse Brouwerij maakt vaan haar brouwzaal een bieroscoop.De Brouwzaal krijgt de sfeer van een jaren ‘50 bioscoop. Het doel van Budel: aantonen dat hetzelfde bier steeds anders smaakt bij het kijken naar verschillende films

Bieroscoop van Budel

Carine Arts, directeur Budelse Brouwerij: ‘Het effect van het drinken van hetzelfde bier in verschillende sferen is echt heel apart en verraste ons. Er is nog nergens een Bieroscoop voor zover wij weten waar bier en film in een bioscoop-setting aan elkaar gekoppeld worden. De gast kan 17 verschillende Budelse Speciaalbieren proeven. Wij zijn erg benieuwd naar de mening en belevingen van het bier bij de door ons getoonde filmpjes. Welk bier smaakt nu het best bij een grappige of informatieve film? Natuurlijk is de ambiance helemaal voorzien door de sfeervolle bioscoop-setting en niet te vergeten, ook popcorn.’

‘Deze ervaring sluit aan bij het principe dat een bier tijdens vakantie heel anders smaakt dan thuis. Naast de zintuigen hebben veel andere factoren invloed op de smaak en dus op bierbeleving.  Denk aan sfeer, stemming en het gezelschap. Met de enige Bieroscoop in Nederland kan iedere biergenieter dit op filmgebied nu zelf ervaren.’

Op 17 mei is de Bieroscoop voor het eerst geopend.  De Bieroscoop bevindt zich in de brouwzaal van de Bierparel aan de Deken van Baarstraat in Budel. Daarnaast is de Bieroscoop ook open op zaterdag 6 juni 2015 tijdens de Week van het Nederlandse Bier.

Budelse Brouwerij

In 1870 is de Budelse Brouwerij opgericht door Gerardus Arts. Vandaag de dag runt de vierde generatie, Harry, Carine en Gerard Arts deze onafhankelijke familiebrouwerij in Budel. Er worden inmiddels 17 verschillende bieren gebrouwen waarvan er 9 biologisch zijn. Het assortiment wordt aangevoerd door Budels Pilsener dat gebrouwen wordt met zacht brouwwater.

 

Reageer op dit artikel