nieuws

Caféhouder moet reclames verwijderen

Café

Eigenaar Roland van der Wijk van café De Steeg in Leeuwarden moet drie gevelreclames verwijderen. Burgemeester en wethouders hadden de vergunning geweigerd.

Caféhouder moet reclames verwijderen

De beslissing vloeit voort uit het strengere beleid dat Leeuwarden voert ten aanzien van reclames. De eigenaar moet twee bierreclames verwijderen, de cafénaam mag minder ruimte innemen, aldus De Leeuwarder Courant.

Geen compromis
Begin dit jaar probeerden van der Wijk en de gemeente Leeuwarden tot een compromis te komen inzake deze kwestie. Dat lukte niet met als gevolg dat de zaak terecht kwam bij de  bezwaarschriftencommissie die uitspraak deed.

Meer ondernemers hebben overigens problemen met de strengere regels van de gemeente.

Reageer op dit artikel