nieuws

Horeca Harderwijk overlegt over ongelijkheid sluitingstijden

Café

Horecaondernemers in Harderwijk komen binnenkort met een eigen visie. Dit is een reactie op het besluit van Ermelo om de sluitingstijd van kroegen te verruimen. Daardoor ontstaat ongelijkheid.

Horeca Harderwijk overlegt over ongelijkheid sluitingstijden

De Harderwijkse horeca is niet van plan om bij de gemeente ‘te gaan lopen bedelen’ voor een extra uurtje op donderdagavond, als reactie op het besluit van Ermelo om de sluitingstijd te verruimen, meldt De Stentor. ‘Nee, wij trekken ons eigen plan. Binnenkort steken wij als horecaondernemers de koppen bij elkaar en komen we met een eigen visie’, zegt Gert Boonen, co-voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Harderwijk. ‘Onze relatie met de gemeente is verder goed, dus ik denk dat daar wel wat mee wordt gedaan.’

Harderwijk ving bot
Het bevreemdt Boonen, hoofdjurylid van de Terras Top 100 van Misset Horeca, dat het Ermelose college heeft ingestemd met de verruiming van de sluitingstijd op donderdagavond. ‘Temeer omdat wij in het verleden meerdere malen een soortgelijk verzoek hebben neergelegd bij de gemeente. Wij vingen echter telkens bot. Het college voelde zich namelijk gebonden aan afspraken die waren gemaakt met omliggende plaatsen.’

Prullenbak
Het regionale horeca-convenant kan nu trouwens definitief de prullenbak in, vindt Boonen, die eigenaar is van De Boterlap, tweevoudig winnaar van de Terras Top 100. ‘Van uniformiteit is allang geen sprake meer. In alle deelnemende gemeenten gelden inmiddels andere regels voor de horeca.’

 

 

Reageer op dit artikel