nieuws

Nederlandse koffiekampioenen naar WK in Göteborg

Café

Op het Amsterdam Coffee Festival organiseerde SCAE Nederland drie wedstrijden. De winnaars van het NK Cuptasting, NK Latte Art en NK Brewerscup mogen in juni Nederland vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in het Zweedse Göteburg.

Nederlandse koffiekampioenen naar WK in Göteborg

Nick Vink van H32 in Oss is de kersvers Nederlands Kampioen Latte Art, hij neemt het stokje over van Esther Maasdam, die de laatste vier edities op rij won maar dit jaar niet meedeed. Vink was in 2014 ook al finalist op het NK Latte Art.

Rob Kerkhoff van Babo in Arnhem won dit jaar de Brewerscup, het NK filterkoffie bereiden. Welke zetmethode hij gebruikt, is aan de barista. Kerhoff koos voor de espropress, een soort metalen french press met dubbel metalen filter.

Yoeri Joosten van Boot Koffie wist zijn titel bij het NK Cuptasting te prolongeren.

Wereldkampioenschap
Alledrie deze koffiekampioenen mogen naar het wereldkampioenschap in Göteburg, waar SCAE van 16 tot 18 juni World of Coffee organiseert.

Lex Wenneker, die in januari Nederlands Kampioen barista werd, vertegenwoordigde Nederland in april op het WK in Seattle. Hij wist niet tot de halve finale door te dringen. De Australiër Sasa Sestic won dat WK.

Reageer op dit artikel