nieuws

Texelse Bierbrouwerij nieuw lid Nederlandse Brouwers

Café

De Texelse Bierbrouwerij treedt per 1 juni 2015 toe tot de vereniging Nederlandse Brouwers. Het is voor het eerst in lange tijd dat er een nieuw lid toetreedt tot de overkoepelende brouwersorganisatie. De Texelse brouwerij hoopt een schakel te kunnen vormen ‘tussen klein en groot en tussen pils en speciaalbier’.

Texelse Bierbrouwerij nieuw lid Nederlandse Brouwers

Met de toetreding van de Texelse Bierbrouwerij telt de Nederlandse Brouwers nu negen leden: Heineken, AB InBev, Grolsch, Bavaria, Gulpener, Lindeboom, Budels en Alfa. Samen is de organisatie nu goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland. Volgens Cees-Jan Adema, directeur van de Nederlandse Brouwers is de toevoeging van de bierbrouwerij een waardevolle. ‘Ze behoort tot de nieuwe generatie succesvolle brouwerijen, die hun plaats in de biermarkt hebben veroverd met mooie speciaalbieren, een aansprekend verhaal en een professionele marktbenadering. Met deze kennis en kunde kan de Texelse Bierbrouwerij een waardevolle bijdrage leveren in onze vereniging.’

Schakel tussen groot en klein
Marten van der Loeff, algemeen directeur van de Texelse Bierbrouwerij zegt een verbindende factor te willen vormen binnen de vereniging: ‘Meehelpen bouwen aan een biercultuur in Nederland, daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Er zijn allemaal spannende veranderingen aan de gang; speciaalbier staat enorm in de belangstelling en er komen steeds meer nieuwe brouwerijen bij. Als kleine brouwerij van ambachtelijke speciaalbieren hopen wij bij de Nederlandse Brouwers een schakel te kunnen vormen tussen klein en groot, tussen pils en speciaalbier.’

Reageer op dit artikel