nieuws

Twentse Bierbrouwerij introduceert bevrijdingsbier

Café

In het kader van zeventig jaar vrijheid in Nederland heeft de Twentse Bierbrouwerij een Real Liberation Ale gebrouwen. De American Pale Ale krijgt de naam Twents Amber.

Twentse Bierbrouwerij introduceert bevrijdingsbier

Als ode aan de Engelse en Canadese bevrijders heeft de Twentse Bierbrouwerij een speciaal pale ale bier gebrouwen, waarin de brouwers de zoete smaak van overwinning en vrijheid hebben gevat. Door toevoeging van geroosterde Engelse gerstemout, Windsor gist en Canadian red vine-hop ontstaat een oranjekleurig, fruitig bier met een bitterzoete afdronk.

Sweet taste of victory
De zoete smaak doet volgens de brouwers eer aan de slogan ‘sweet taste of victory.’ Frank Hendriks, brouwerijdirecteur, geeft aan dat Twents Amber een permanente aanvulling op het assortiment is. ‘En per direct verkrijgbaar bij zo’n honderd horecabedrijven in Twente.’ Uiteraard zijn ook bedrijven buiten die regio van harte welkom het bier te schenken.

Meer informatie op www.twentsebierbrouwerij.nl

Reageer op dit artikel