nieuws

Utrechts Bierbrouwers Festival druk bezocht

Café

Het erf van zaagmolen De Ster werd zaterdag 9 mei overspoeld met 1600 bierliefhebbers uit binnen- én buitenland. Negentien Utrechtse brouwerijen presenteerden er zo’n vijftig verschillende Utrechtse bieren. De ‘Smoked Porter’ Smokey The Barracuda van brouwerij De Kromme Haring werd tot ‘meest gewaardeerde bier’ van Utrecht gekozen.

Utrechts Bierbrouwers Festival druk bezocht

De zon liet zich zelden zien aan de Leidse Rijn, maar het was droog en de sfeer was uitstekend. Een ferm draaiende molen vormde het oer-Hollandse decor. Behalve een ruime keuze aan bier was er onder meer kip en Blokhovens Linievarken van het spit, livemuziek en heel veel publiek. De organisatoren waren er alert op dat er niet te veel mensen op het terrein kwamen. Er moesten dan ook heel wat mensen worden teleurgesteld die na half drie nog het terrein op wilden.

Bierfestival zonder pils

Het bierfestival, dat er prat op gaat geen pils te schenken, heeft in vijf jaar tijd een goede reputatie opgebouwd als dé plek om de Utrechtse biercultuur te ervaren in een ontspannen setting. Zoals elk jaar werd op het festival ook het ‘meest gewaardeerde bier’ van Utrecht gekozen. Verrassende winnaar werd nieuwkomer De Kromme Haring. Hun ‘Smoked Porter’ Smokey The Barracuda werd door een vijfkoppige jury – waarvan drie vrouwen – als beste beoordeeld. De Kromme Haring is een van de kleinste Utrechtse brouwerijen en hun bier is maar op enkele plekken in Utrecht te koop.

Reageer op dit artikel