nieuws

Van Rijn wil dat gemeenten optreden tegen drankketen

Café

Gemeenten moeten drankhokken waar minderjarigen komen, niet gedogen maar er juist krachtig tegen optreden. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.

Van Rijn wil dat gemeenten optreden tegen drankketen

De staatsecretaris laat weten dat het alcoholgebruik in deze keten zorgelijk kan zijn. Hij haakt aan op een inventarisatie van Bureau Intraval waarin gemeenten soms zeggen dat ze wel drankketen hebben, maar dat deze geen last bezorgen.

‘Er zijn met name landelijke gemeenten die wel hokken en keten hebben, maar hier geen beleid op voeren’, aldus Van Rijn. Handhaving van de drank- en horecawet is sinds 1 januari 2013 de taak van de gemeente.

Drankketen raken geregeld in opspraak. Politici verwachten niet dat ze worden uitgebannen.

 

 

Reageer op dit artikel