nieuws

Caféhouder wil liefdesslotjes naar Venlo halen

Café

Louis Klaassens, eigenaar van café De Klep in Venlo, heeft het plan opgevat om de liefdesslotjes die in Parijs van de brug worden gehaald, naar zijn thuisstad te halen. Dat meldt 1Limburg op 5 juni 2015.

Caféhouder wil liefdesslotjes naar Venlo halen

Klaassens ziet zijn plan als een middel om de stad Venlo te promoten. Op 1Limburg zegt hij: ‘Niet geschoten is altijd mis. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als al die stellen die hun liefde hebben bezegeld in de ‘cité de l’amour’, in de toekomst ook naar het stedje van lol en plezeer komen.’

Wethouder
De uitbater van De Klep krijgt bijval van de gemeente Venlo. Samen met wethouder Stephan Satijn stuurt hij een brief naar de burgemeester van Parijs met het verzoek om de liefdesslotjes naar de Limburgse stad te halen. De Parijse brug waar de slotjes hingen, was te zwaar belast door het gewicht. Daarom is besloten tot verwijdering.

De balans
De Klep is een café dat in 2012 en het daarop volgende jaar centraal stond in zakenfeuilleton De Balans in Misset Horeca. Daarin werden Louis en Eef Klaassens gevolgd bij het opstarten van hun café in de Limburgse stad. Verhalen vertellen is een van de uitgangspunten van hun concept. Het plan met de slotjes uit Parijs, sluit daar op aan.

Eerder was Louis Klaassens genomineerd als markante ondernemer van Limburg.

Reageer op dit artikel