nieuws

Eis 20 jaar voor moord op cafébaas Emperium

Café

De man die in 2011 de eigenaar van Café Emperium in Amsterdam zou hebben doodgeschoten, moet twintig jaar de cel in, vindt justitie. Het Openbaar Ministerie sprak maandag 8 juni bij zijn eis van een koude, kille en gewetenloze moord.

Eis 20 jaar voor moord op cafébaas Emperium

De verdachte (39) was eerder veroordeeld tot zestien jaar cel en ging in hoger beroep. Hij zegt dat hij onschuldig is.

Gruwelijke beelden
Het slachtoffer was de 36-jarige eigenaar van café Emperium in Amsterdam-Zuid. Hij werd op 14 november 2011 doodgeschoten in zijn zaak. Hij werd eerst in zijn rug geschoten. Vervolgens liep de schutter om de bar heen en schoot hij vier keer van dichtbij op het slachtoffer. Een bewakingscamera nam de moord op. ‘Gruwelijke beelden. Beelden die je niet snel vergeet. Beelden die duidelijk maken dat de schutter geen enkel respect had voor het leven van het slachtoffer’, aldus het Openbaar Ministerie.

Opgepakt
Tijdens de schietpartij waren er nog een paar klanten in het café, maar zij bleven ongedeerd. De schutter sloeg meteen op de vlucht. Een dag later werd de verdachte opgepakt in een woning in Amsterdam-Zuidoost.
Het gerechtshof doet waarschijnlijk over twee weken uitspraak.

Reageer op dit artikel