nieuws

Frisdrank wordt minder calorierijk

Café

Frisdrank wordt minder calorierijk. De hoeveelheid suiker wordt de komende jaren teruggebracht zodat de drankjes minder ongezond worden.

Frisdrank wordt minder calorierijk

De vereniging ‘Frisdranken, Waters, Sappen’ zal haar plannen woensdag aanbieden aan minister Schippers, minister van Volksgezondheid, meldt De Telegraaf. De stap is onderdeel van de belofte aan de minister. Daarin werd afgesproken dat vetten, zout en suiker in Nederlandse voedselproducten moeten worden teruggebracht.

Water als concurrent van frisdrank

Volgens de krant drinken Nederlanders nu jaarlijks gemiddeld bijna 100 liter koolzuurhoudende drankjes. Daarnaast wordt ook nog zo’n 40 liter aan vaak mierzoete sappen gedronken. De frisdrankensector wil ook minder calorierijke dranken omdat steeds meer Nederlanders water drinken in plaats van een cola, een sinas of ander koolzuurhoudend drankje.

 

Reageer op dit artikel