nieuws

Helft Nederlanders wil rookverbod op terras

Café

Meer dan de helft van de Nederlanders wil een rookverbod op het terras van horecagelegenheden. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau DVJ Insight.

Helft Nederlanders wil rookverbod op terras

Volgens het onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van RTL Nieuws, vinden mensen het vooral stinken als de buurman of buurvrouw een sigaret opsteekt.

Deel rokers voorstander

Opmerkelijk is dat een deel van de rokers zelf ook voorstander blijkt van een uitbreiding van het rookverbod naar de terrassen (18 procent).  Van de rokers is bijna 70 procent tegen een rookverbod op het terras. Ruim 12 procent staat er neutraal in.

Rokers moeten zich aanpassen

Ook vindt 66,7 procent dat de rokers zich moeten aanpassen aan de niet rokers en niet andersom. Ruim 60 procent verwacht dat, net als in New York, op de lange termijn ook een rookverbod in parken en op stranden wordt ingevoerd.

Kwestie van tijd

De horeca moet er serieus rekening mee houden dat ook roken op het terras straks niet meer is toegestaan, zo meent trainer, adviseur en trendwatcher in horeca en gastvrijheid Wouter Verkerk. Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd voordat ook de buitenruimte rookvrij wordt.

Reageer op dit artikel