nieuws

Horeca Utrecht organiseert alcoholvrije jongerenfeesten

Café

Horecaondernemers in Utrecht gaan alcoholvrije feesten organiseren in de stad. Dit omdat er nog maar weinig uitgaansgelegenheden zijn voor 15-plussers nu vorig jaar de leeftijdsgrens voor alcoholgebruik is verhoogd van zestien naar achttien jaar.

Horeca Utrecht organiseert alcoholvrije jongerenfeesten

Veel horecaondernemers hebben de leeftijdsgrens ook opgeschroefd naar achttien jaar, om het risico op boetes te vermijden. Op verzoek van de Utrechtse gemeenteraad vond hierover een overleg plaats tussen de gemeente, politie, Utrechtse horeca en jongeren, zo meldt de nieuwssite Nu.nl. Dit leidde ertoe dat vanaf 9 juli onder de naam ‘Disconnected’ alcoholvrije feesten worden georganiseerd door De Beurs, De Winkel van Sinkel en Stairway to Heaven.

Jongeren

Door het feest steeds op een andere locatie plaats te laten vinden, kunnen jongeren, onder het genot van alcoholvrije cocktails, het uitgaansleven in Utrecht gaan verkennen. De nieuwswebsite meldt dat dit jaar gebruikt zal worden om het format neer te zetten. Als het succesvol blijkt zullen horecaondernemers de feesten vanaf 2016 structureel gaan organiseren in schoolvakanties. Mogelijk haken nog andere ondernemers aan bij het concept.

 

 

Reageer op dit artikel