nieuws

Kampioenen Beerpong proosten op succes

Café

Nog niet eerder werd in Nederland op zo’n grote schaal Beerpong gespeeld. Na voorrondes bij 75 verschillende horecagelegenheden, mogen Giel Koenis en Jordy Degeling zich de eerste Nederlandse kampioenen Beerpongen noemen.

Kampioenen Beerpong proosten op succes

Zij wonnen 3 juni de finale van het Nederlands Kampioenschap Beerpong in Club Panama Amsterdam. Aan de wedstrijd, georganiseerd door Beerpong League  of Legends en BarDoggy, deden 2500 mensen mee. Zij speelden de afgelopen maanden meer dan 4000 potjes Beerpong en dronken 50.000 glazen bier.

Het spel
Bij Beerpong moeten twee teams van twee spelers, staand aan beide kanten van een langwerpige tafel, om de beurt proberen een ping-pongballetje in een van de bekertjes van de tegenstander te gooien. In deze cups zit een klein laagje bier. Zodra de tegenstander de bal in een van jouw cups gooit, moet deze worden leeggedronken. Het spel is klaar als er bij een van de teams geen bekertjes meer op de speeltafel staan.

Reageer op dit artikel