nieuws

Khalid Oubaha claimt miljoenen van bank

Café

Horeca Top 100-ondernemer Khalid Oubaha heeft een miljoenenclaim tegen Rabobank Rijk van Nijmegen ingediend vanwege misgelopen omzet. Dat meldt dagblad De Gelderlander in haar uitgave op 6 juni 2015.

Khalid Oubaha claimt miljoenen van bank

Oubaha beweert in een interview met de krant dat hij onder meer  in 2011 van de ene op de andere dag door de bank werd gedwongen om de langlopende hypotheken van drie Nijmeegse horecapanden binnen drie maanden terug te betalen. Anders zouden ze worden verkocht, aldus de eigenaar van Oubaha Beheer.
Miljoenen
Door de handelswijze van de bank en omdat hij het geld moest terugbetalen, heeft Oubaha naar eigen zeggen drie tot vier jaar stil gestaan met zijn bedrijven. Hij kon niet investeren in zijn café’s en is omzet misgelopen. Daarom claimt hij miljoenen bij de bank. De Rabobank Rijk van Nijmegen bevestigt tegenover de krant dat er een juridische procedure loopt van Oubaha.
Horeca Top 100
Oubaha Beheer staat op nummer 68 in de top 100 van grootste merken en bedrijven van Misset Horeca met een omzet van 14,6 miljoen euro. De onderneming bestaat vooral uit café’s in Gelderland. Voor dit jaar verwacht het bedrijf een omzetstijging van tien procent.
Bankenvrij
Tijdens de presentatie van de Horeca Top 100 op 11 mei 2015 in Amsterdam liet Oubaha nog weten dat hij blij was ‘bankenvrij’ te zijn en de toekomst zonnig in te zien.
In 2012 haalde Oubaha al uit naar de banken in Misset Horeca. Die zouden ‘alleen bezig zijn met geld terughalen.’

Reageer op dit artikel