nieuws

NIX18 polsbandjes voor jongeren tijdens Grand Départ

Café

Tijdens de Grand Départ op 4 en 5 juli in Utrecht krijgen jongeren van 18 jaar en ouder na legitimatie een speciaal bandje om de pols. Zij kunnen hiermee alcohol kopen. Dit systeem faciliteert ondernemers in hun controlerende taak.

NIX18 polsbandjes voor jongeren tijdens Grand Départ

Het is de uitkomst van een unieke samenwerking ‘Utrecht maken we samen’. Het doel is ervoor te zorgen dat jongeren onder de 18 jaar op een verantwoorde wijze uitgaan en géén alcohol drinken. De samenwerking tussen Koninklijke Horeca Nederland en Het Business Peloton Utrecht, met ondersteuning van de Gemeente Utrecht en de landelijke campagne NIX18, zorgt er tegelijk voor dat Utrecht zich tijdens het evenement op een gastvrije manier presenteert aan haar publiek.

NIX18 controle
Tijdens de Grand Départ hoeven jongeren zich slechts eenmaal te legitimeren voor het kopen van alcohol.  Op een aantal plekken rondom het parcours zijn controlepunten ingericht. Bij bewezen 18 jaar of ouder krijgt men een speciaal bandje om de pols. Dit systeem faciliteert ondernemers in hun controlerende taak. Tegelijk draagt dit bij aan een gastvrije en gezonde uitstraling van de stad waar jongeren onder de 18 jaar geen alcohol mogen kopen.

Reageer op dit artikel