nieuws

Onderzoek naar weren motorbendes in Zwolse horeca

Café

De gemeente Zwolle gaat onderzoeken of motorbendes in de Zwolse horeca op basis van hun clubkleding geweerd kunnen worden.

Onderzoek naar weren motorbendes in Zwolse horeca
ANP

Dat heeft de gemeenteraad van Zwolle 29 juni besproken. De VVD en SP kregen via een motie hierover een meerderheid van de stemmen, zo schrijft De Stentor.

De praktijk

Volgens burgemeester Henk Jan Meijer wordt het voorstel in de praktijk lastig uitvoerbaar. ‘Hoe onderscheid je kleding van voetbalsupporters, carnavalsvierders en motorbendes zonder het risico te lopen tegen discriminerend gedrag aan te zitten.’ Ook GroenLinks-raadslid Michiel van Harten ziet daarin een probleem, meldt de krant. ‘Kleding is niet verboden.’

APV

De gemeenteraad kwam maandagavond wel tot de conclusie dat zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs moeten worden aangepakt. Het college gaat daarom samen met het Openbaar Ministerie en de politie kijken of er op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) mogelijkheden zijn om leden van motorbendes te weren in de Zwolse horeca.

Reageer op dit artikel