nieuws

Ontruiming Le Journal tijdelijk opgeschort

Café

De ontruiming van het Roermondse café Le Journal is vrijdag 5 juni bij het gerechtshof in Den Bosch tijdelijk opgeschort tot 7 juli. Heineken heeft toegezegd niet te zullen ontruimen tot het hof in hoger beroep heeft beslist.

Ontruiming Le Journal tijdelijk opgeschort
Le Journal-eigenaar Francois de Groot (r) kort voor de zitting in overleg met zijn advocaat Gerard van Dinter

Het hoger beroep werd vanochtend behandeld bij het gerechtshof in Den Bosch. Daarbij was ook Misset Horeca aanwezig. Eerder oordeelde de kantonrechter in Roermond dat de eigenaren François de Groot en zijn vrouw Chantal Vrenken hun café uiterlijk 11 juni moeten ontruimen vanwege een aanzienlijke huurachterstand. Daartegen gingen de eigenaren in hoger beroep.

De Groot en Vrenken zijn van mening dat er geen reden is voor ontbinding van de huurovereenkomst en dat hun tenminste een laatste kans gegeven moet worden. Hun bedrijf is in 2013 in financiële problemen gekomen door een sjoemelende boekhouder. Volgens hun advocaat Gerard van Dinter hebben zij de afgelopen twee jaar hun schulden fors terug gebracht en is de continuïteit van de onderneming gewaarborgd. Van Dinter: ‘Er is geen enkel spoedeisend belang voor een ontruiming.’

Voor Heineken is de maat vol. Volgens de advocaat van de brouwer, Harm Heynen, is sprake van jarenlange betalingsachterstanden en houdt Le Journal zich niet aan gemaakte afspraken, waaronder de afnameverplichting. Volgens Heineken zijn veel handreikingen gedaan richting de ondernemers.

De uitspraak van het  hof is op 7 juli. Lees alles over deze zaak in de coverstory van de eerstvolgende Misset Horeca.

 

Reageer op dit artikel