nieuws

Rotterdam zet jongeren in voor overtreders horeca

Café

De gemeente Rotterdam gaat jongeren inzetten om overtreders in de horeca op te sporen. Volgens wethouder Hugo de Jonge (Jeugd) moet in de stad veel strenger worden opgetreden om het drugs- en alcoholgebruik onder jongeren te verminderen.

Rotterdam zet jongeren in voor overtreders horeca

De stad maakte donderdag bekend dat ze  jonge proefpersonen gaat inzetten om erachter te komen wie zich niet aan de regels houdt en alcohol schenkt aan minderjarigen, zo meldt De Telegraaf. Volgens de wethouder is het voor jongeren onder de achttien jaar nog steeds heel eenvoudig om aan alcohol te komen in onder meer sportkantines of in het café.

Jongeren

Rotterdam is van plan meer boetes uit te gaan delen aan overtreders. Ook wil de gemeente spijbelaars gaan screenen op drugs- en alcoholgebruik, zodat leerplichtambtenaren die probleemgebruik vermoeden, die jongeren kunnen doorverwijzen naar verslavingszorg.

Reageer op dit artikel