nieuws

Saison van Bart Engel wint thuisbrouwwedstrijd Brand

Café

Bart Engel heeft de jaarlijkse wedstrijd voor hobbybrouwers van Brand gewonnen. Van de ruim honderd deelnemers werd de Saison van Engel door de jury als beste beoordeeld. Hij mag hierdoor zijn bier komende zomer brouwen met de brouwmeester van Brand en in 2016 komt de Saison daadwerkelijk op de markt.

Saison van Bart Engel wint thuisbrouwwedstrijd Brand
Bart Engel (l) ontvangt zijn prijs van de winnaar van afgelopen jaar Jeroen Free.

Het is de vierde keer dat Brand de wedstrijd, samen met bierconsumentenvereniging Pint organiseert. Dit jaar deden zo’n honderd hobbybrouwers mee. Brand vroeg de thuisbrouwers welk bier zij graag zouden willen brouwen voor deze editie. Een Saison bleek favoriet. Het van oorsprong Belgisch bier uit de Waalse Hainaut-regio is één van ’s werelds droogste en meest dorstlessende biertypes.

Perfect in balans
Volgens de achtkoppige jury was de Saison van Bart Engel het beste van de tien finale bieren. Juryvoorzitter Derek Walsh: ‘Deze Saison is strogeel, uitnodigend en spannend door gebruik van onder meer spelt en nobel hopsoorten.’ Meesterbrouwer Rob Habets van Brand: ‘Engel’s Saison is doordrinkbaar, dorstlessend, citrusfruitig en droog. Zeer toegankelijk en perfect in balans.’

Toegevoegd aan assortiment
Komende zomer mag Engel samen met de brouwmeester van Brand in Wijlre zijn winnende Saison brouwen. In 2016 komt de Saison van Bart Engel op de markt. Daarmee treedt Bart Engel Eemnes in de voetsporen van thuisbrouwer Jeroen Free die de editie van 2014 op zijn naam schreef. Zijn winnende IPA behoort inmiddels tot het vaste assortiment van speciaalbieren van Brand.

Reageer op dit artikel