nieuws

Schiedam decor Jeneverfestival 2015

Café

Het Jeneverfestival 2015 vindt op zaterdag 13 en zondag 14 juni plaats in Schiedam. Tijdens het evenement zijn er jeneverproeverijen, nieuwe gins, cocktailworkshops én culinaire lekkernijen in de food area.

Schiedam decor Jeneverfestival 2015

Distillateurs uit binnen- en buitenland presenteren gedurende Jeneverfestival 2015 diverse jenevers en verzorgen proeverijen in de monumentale Schiedamse Havenkerk. Naast het traditionele onderdeel van het festival, vinden dit jaar cocktaildemonstraties en wedstrijden plaats. De Nederlandse en Belgische top cocktailbars gaan de strijd met elkaar aan om de winnende cocktail te creëren. Het publiek is in de gelegenheid om alle cocktails te proeven kiest de winnende bar van 2015. Onder de deelnemers onder meer gerenommeerde zaken als Door74 uit Amsterdam, Level  en Noah uit Rotterdam en Jigger’s en Old Fashioned uit Gent.

Jeneverhoofdstad van de wereld
Met drie eeuwen aan jeneverproducenten biedt Schiedam een breed en historisch verleden. De jeneverhoofdstad van de wereld is tijdens het Jeneverfestival 2015 de plek om meer te weten te komen over de historie van de stad, maar ook over jeneververwante producten zoals gin. Het Jenevermuseum is dagelijks vanaf 12.00 uur geopend en in de branderij wordt nog steeds volgens de Oud ‘Hollandsche’ methode moutwijn gestookt.

Reageer op dit artikel