nieuws

Topcafés Breda organiseren Wit + Weizen Weekend

Café

De Bredase cafés Zeezicht en Samsam organiseren van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juli het Wit + Weizen Weekend (WWW). Tijdens dit weekend zullen ruim honderd wit- en weizenbieren gekeurd en geproefd worden.

Topcafés Breda organiseren Wit + Weizen Weekend

Café Samsam en Café Zeezicht (nummer 88 in de Café Top 100) organiseren het Wit + Weizen Weekend voor de vierde keer en ditmaal in samenwerking met bierwinkel Firmmabier.nl. Volgens de organisatoren zullen hierdoor nog meer bijzondere witbieren te proeven zijn dan in voorgaande jaren, ruim honderd.

Ruim honderd bieren
Dit jaar zijn er ook veel meer landen dan voorheen aanwezig tijdens de proeverijen en keuringen. Naast geijkte ‘biernamen’ als Duitsland, België en Nederland, komen daar nu ook bieren bij uit onder andere de Verenigde Staten, Denemarken, Spanje en Frankrijk.

Witbier-voedsel
Diverse barren in het café en op het terras geven de diversiteit binnen de witbier cultuur weer. Naast bier proeven worden er ook gerechten geserveerd die bij uitstek passen bij witbier, zoals mosselen en saté. Toegang tot het festival is gratis en er worden muntje verkocht.

Echte biercafés
Zowel Zeezicht als Samsam zijn speciaalbiercafés bij uitstek. Café Zeezicht serveert het jaarrond een groot scala aan speciaalbieren, met een focus op België en bijzondere craft-bieren. Samsam is een modern, typisch Nederlands café met voornamelijk Nederlandse speciaalbieren in het assortiment.

Prijzen voor gast en bier
Het WWW begint vrijdag 24 juli om 16.00 uur en zaterdag en zondag om 13.00 uur. Gasten kunnen door het invullen van een stemformulier bepalen wat het beste witbier wordt van 2015.  De winnende brouwerij ontvangt de WOW (White Of Whites) Award. Vorig jaar streek St. Christoffel W-IPA met de eer. De gast maakt tevens kans op een prijzenpakket.

Reageer op dit artikel