nieuws

Nederlandse cafés verkopen bier De Koninck met wilde gist

Café

Stadsbrouwerij De Koninck uit Antwerpen, een van de negen brouwerijen van Duvel Moortgat, brengt een speciaalbier op de markt met een wilde gist. Het biertje is nu in zo’n 130 Nederlandse horecagelegenheden te proeven.

Nederlandse cafés verkopen bier De Koninck met wilde gist

Het biertje met de naam Wild Jo is onder meer  te koop bij Café de Zaak in Utrecht, bij Pompstation in Amsterdam, Frits in Amsterdam, Belvedère in Delft, Hotel New York in Rotterdam, Café ’t Hemeltje in Bloemendaal en bij Grand-café de Moor in Bergen op Zoom.

Wild Jo

Wild Jo is een stadsbier met wilde gist, Belgian Wild Ale wordt dit ook wel genoemd. Brouwmeester Dennis de Potter voegt de Brett-gisten (Brettanomyces) na het brouwen aan de fles toe.

De Potter koos voor dryhopping met twee hopvarieteiten en ging aan de slag met wilde stammen. De klassieke gist liet de brouwer links liggen.

Wild Jo heeft een alcoholpercentage van 5,8% en zit in een flesje van 33cl. Kleur: goudblond, licht troebel met een volle witte schuimkraag. Smaak en geur volgens proevers: aardse en hoppige aroma’s, lichtzoete aanzet met bittere afdronk.

 

Reageer op dit artikel