nieuws

Anouk de Hamer is de Terras Top 100 Parel

Café

Ilse Geleijnse van Restaurant Oranjeplaat nomineerde haar medewerkster Anouk de Hamer succesvol voor De Parel van het Jaar. Anouks verhaal is er eentje over een sterke jonge vrouw, die haar ernstig zieke vriend in moeilijke tijden bijstond en ondertussen iedere gast op het terras in Arnemuiden in watten bleef leggen. ‘Anouk is een van onze mooiste pareltjes’

Anouk de Hamer is de Terras Top 100 Parel

Ilse Geleijnse, eigenaresse van Restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden, roemt Anouk om haar kracht. ‘Toen ze hoorde dat haar vriend ernstig ziek was stortte haar wereld in. Maar ze kwam gewoon werken diezelfde dag en na een paar glaasjes water en wat dikke knuffels verzorgt ze de gasten die middag zoals altijd; met alle aandacht. Een tranendal wordt het pas als bijna alle gasten weg zijn.’ De hele zomer wordt er gewerkt en maakt Anouk iedere keer weer de switch van Arjen bijstaan tijdens de bestralingen om daarna weer aan het werk te gaan. Geleijnse: ‘Dan stond ze binnen een paar uur weer met een zomerse glimlach op het gezicht op het terras.’

Geld inzamelen voor kankerfonds
In oktober 2014 loopt Anouk de zwaarste marathon van Nederland, de kustmarathon. 42 kilometer langs de Zeeuwse kust. Geleijnse: ‘Het is de tweede keer dat ze het doet, maar deze keer wil ze geld inzamelen voor het KWF, om –in haar eigen woorden-  ‘ooit voor één iemand net het verschil te kunnen maken’. Ze staat er niet alleen voor. Haar collega’s van Restaurant Oranjeplaat verzamelen het hele Kustmarathonweekend de fooien en doneren het bedrag aan Anouk. ‘Via een mededeling op de menukaart melden we dit ook aan onze gasten en de fooien zijn dit weekend dan ook skyhigh’, aldus een trotse Ilse Geleijnse. ‘Door zulk soort acties beseffen we maar weer eens wat een leuk en goed team we hebben.’

Gelukkig kent dit verhaal een mooi einde. Geleijnse: ‘En Arjen? Die is schoon verklaard en aan het klussen in het huis waar ze deze zomer in gaan samenwonen.’

Reageer op dit artikel