nieuws

Broers Ruigrok openen Home in Noordwijk, geschil over tweede locatie

Café

De broers Robert en Marc Ruigrok openen eind juli een nieuw horecabedrijf in Noordwijk. Het bedrijf krijgt de naam HOME. Home opent aan De Grent 14, vlakbij de locatie van Blush. Dit bedrijf van de broers moest in april vorig jaar op slot op last van de pandeigenaar.  

Broers Ruigrok openen Home in Noordwijk, geschil over tweede locatie

Pandeigenaar Jerry van Hese dwong toen de sluiting van Blush af via de rechter vanwege een huurachterstand. Als Home opent gaat het andere bedrijf van Marc en Robert Ruigrok, Club 19, op slot.

‘Dit pand is ook van Jerry van Hese en het loopt gewoon niet lekker meer. Hij heeft eenzijdig de huur opgezegd. Dat mag niet in Nederland maar om nogmaals de gang naar de rechter te maken, daar hebben we geen zin in. Over Blush loopt nog een bodemprocedure omdat wij het niet eens zijn met de uitzetting. De uitspraak verwachten we na de zomer,’ zegt Robert Ruigrok tegen Misset Horeca.

Uitgaan is veranderd

Robert Ruigrok: ‘Het is merkbaar dat de horeca in Noordwijk momenteel niet zijn beste tijd doormaakt (met uitzondering van het strand). Het uitgaan is veranderd. Niet alleen gaat de jeugd steeds later op de avond op stap, in de zomermaanden zijn ze te vinden op de verschillende festivals.’

Hij vervolgt: ‘De ‘oudere’ doelgroep die vroeger te vinden was in Blush is nog steeds zoekende. Wij worden bijna dagelijks aangesproken door bekenden die klagen over het feit dat ze nergens terecht kunnen voor een gezellig avondje uit.’

Omdat de broers te weinig ervaring hebben met het runnen van een horecagelegenheid zo groot als Home (binnen 350 vierkante meter en buiten 60 tot 70), hebben ze pandeigenaar Marco Arnoldus gevraagd in de opstartperiode vanaf de zijlijn mee te kijken. Marc Ruigrok: ‘Je verliest je al snel in de grootte van de zaak en hierdoor kan je gemakkelijk in een aantal valkuilen stappen. Door Marco actief bij onze operatie te betrekken, willen we dit te voorkomen.’

Ondanks negatieve berichten over de horeca in Noordwijk zijn deze twee ondernemers nog steeds positief over de potentie van het uitgaansleven in de badplaats. ‘Er zijn nog genoeg Noordwijkers die zin hebben in een avond uit, maar er is gewoonweg geen uitgaansgelegenheid meer die aansluit op hun wensen. Home moet hier verandering in brengen.’

‘Voelt de ‘oudere’ doelgroep zich meer thuis op een vrijdagmiddagborrel of een ‘Classics Night’, de ‘jongere’ doelgroep gaat liever uit z’n dak op een ‘Club’ avond. Maar ook door combinaties met bestaande concepten, zoals bijvoorbeeld een 071-borrel, de Hollandse Avond en Fris-feesten (12-15 jaar), maar ook door aansluiting bij evenementen op het strand hebben we straks voor elk wat wils’

‘Niet de hoofdprijs’

Home opent op vrijdag 31 juli en is in de zomermaanden 7 dagen per week geopend voor lunch, borrel en dance.  ‘Diner doen we niet. Er zijn genoeg restaurants in Noordwijk.’

De broers willen geen uitspraken doen over de investering die ze doen in Home. ‘We betalen niet de hoofdprijs. Het bedrijf wat er nu in zit is in korte tijd drie keer van naam veranderd. Eerst was het La Mer, toen Oak. Het richtte zich te veel op één doelgroep en dat kan niet meer in Noordwijk. Het is niet meer de knalplaats wat uitgaan betreft die het was.’

Reageer op dit artikel