nieuws

‘Cola populairste frisdrank bij mannen: vrouwen gaan voor light’

Café

96 procent van alle Nederlanders drinkt wel eens frisdrank. Ruim 30 procent daarvan is light. Cola is de populairste frisdrank bij mannen. Bij vrouwen ook, maar zij verkiezen de light-versie.

‘Cola populairste frisdrank bij mannen: vrouwen gaan voor light’

Deze en meer feiten staan in het Nationaal Frisdrankonderzoek 2015, uitgevoerd De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS). Volgens de brancheorganisatie schat 78 procent van de frisdrankdrinkers het aantal calorieën in een light frisdrank te hoog in. Volgens Raymond Gianotten, directeur van het FWS bevatten light-varianten van frisdrank weinig tot geen calorieën.

2020 10 procent minder calorieën
De vereniging legt de nadruk op voorgaande feiten omdat ‘light’ een grote rol speelt bij de voorlichting aan de consument. Gianotten: ‘Voorlichting geven en het promoten van de light-categorie speelt een grote rol in onze ambitie om eind 2020 tien procent minder calorieën via frisdranken op de markt te zetten.’

Cola meest gedronken frisdrank
Volgens het onderzoek kiest de frisdrankconsument het vaakst voor cola. De top-3 bij mannen bestaat uit cola (35%), cola light (19%) en ijsthee (9%). Bij vrouwen is het aan de top stuivertje wisselen: op één cola light (24%), gevolgd door cola (20%) en op drie ijsthee (12%).

Consument kiest gevarieerder
Volgens het FWS kiest de frisdrankdrinker steeds gevarieerder. In 2011 werden er gemiddeld 4,8 soorten frisdranken genuttigd, nu is dat 5,4. Ruim een derde van de frisdrankdrinkers die thuis frisdrank drinken, heeft thuis twee soorten frisdrank op voorraad staan. 17% van de ondervraagden heeft zelfs 4 of meer soorten frisdranken op voorraad staan.

Reageer op dit artikel