nieuws

De Terras Top 100 Eregalerij

Café

Ieder jaar kent de Terras Top 100 een nieuwe winnaar. Met uitzondering van 2013, toen won De Boterlap in Harderwijk voor de tweede keer in haar bestaan. Wie wint mag drie jaar bijkomen in de Eregalerij. Vanaf het komend jaar wordt daar echter vanaf gestapt. De winnaar neemt vanaf dan één jaar plaats in de Eregalerij en ook in de hoofdjury.

De Terras Top 100 Eregalerij

Het werd eerder als straf dan als beloning ervaren, de Eregalerij. Niet zozeer het gegeven zelf, als wel het feit dat je er drie jaar lang instond. Vanwege de wens om het verblijf in de Eregalerij in te korten, is gekozen voor de opzet om na de winst één jaar in de Eregalerij te staan. In datzelfde jaar neemt de ondernemer ook direct zitting in de Hoofdjury van de Terras Top 100, die verder uit vier permanente leden bestaat. Dus voor de laatste maal een eerbetoon aan de drie terrassen in de Eregalerij.

2012 – Eemlust, Baarn

Voor het laatste jaar staat de familie Demmers in deze Eregalerij. Maar, en dat is een unicum, tegelijkertijd staan ze ook met een tweede zaak, Soestdijk in Soest, in de Top 100 van dit jaar. Het moge duidelijk zijn dat je hen dus niks hoeft te leren. Rogier, Guido en Elgar Demmers en hun moeder Maaike Tol weten hoe je een goede zaak runt waarbij het terras een belangrijke rol speelt. Bij Eemlust genieten gasten van een snelle bediening en kwalitatief hoogstaande producten. En dat uiteraard in combinatie met het fijne uitzicht over het water van de rivier De Eem. Op het kabbelende water komt af en toe een bootje voorbij, aan de overkant liggen groene weiden. Eemlust is op en top genieten.

2013 – De Boterlap, Harderwijk

Een daverende verrassing aan de ene kant, de normaalste zaak van de wereld aan de andere kant. De Boterlap wist in 2013 bij zijn terugkeer uit de Eregalerij direct weer te winnen. Een prestatie van jewelste en een emotioneel moment voor eigenaren Gert Boonen, Omar Dahak en Merijn van de Beek. Voor de overwinnning wisten ze de hoofdjury te overtuigen met hun passionele betoog over terrasbeleid en service. ‘Wij zijn de koningen van de refill’, aldus Gert Boonen. Ze zijn daarnaast ook koningen van de Terras Top 100. Want tot twee maal toe de Terras Top 100 winnen, is verder nog niemand gelukt. Ze doen dan ook niet meer mee, het hoogste is bereikt. Gert Boonen is permanent hoofdjurylid. Het terras is echter nog altijd top!

2014 – Wollebrand, Honselerdijk

Voor de derde keer in de historie van de lijst kwam de winnaar van de Terras Top 100 uit Zuid-Holland. De eerste winnaar ooit was het Rotterdamse Zalmhuis, in 2011 gevolgd door Paal 10 uit Ouddorp. En vorig jaar dus Wollebrand. De horecagelegenheid, met waterskibaan, van Barry en Judith Zwinkels ligt in het hart van het Westland. Barry komt ‘uit de bloemen’ en daar heeft hij veel opgepikt uit de logistieke benadering. Die kennis wordt naadloos overgebracht op het beleid bij Wollebrand. Nooit eerder zag de jury zoveel efficiëntie. Van de binnenbar die in een handomdraai buitenbar wordt, de sterren op de grond waar het personeel wacht op gasten: er is geen vierkante centimeter waar níét over nagedacht is. Indrukwekkend

Reageer op dit artikel