nieuws

Groningse horeca-ondernemer Koos Huizenga overleden

Café

In Groningen is maandagavond Koos Huizenga overleden, een van de bekendste horecaondernemers van de stad Groningen. De op 72-jarige leeftijd overleden Huizenga was initiatiefnemer van de horecazaken De Vlaamse Reus, De Blauwe Engel en De Drie Gezusters, en café De Sleutel.

Groningse horeca-ondernemer Koos Huizenga overleden

In Groningen is maandagavond Koos Huizenga overleden, een van de bekendste horecaondernemers van de stad Groningen. De op 72-jarige leeftijd overleden Huizenga was initiatiefnemer van de horecazaken De Vlaamse Reus, De Blauwe Engel en De Drie Gezusters, en café De Sleutel.

Behalve horecaman was Huizenga ook muzikant. Zo bracht hij met sonore stem levensliederen ten gehore met de groepen de Stio’s en Het Geld Maakt Niet Gelukkig Ensemble. Ook presenteerde Huizenga het radioprogramma Muziekmelange voor de Regionale Omroep Noord en Oost (RONO) en opvolger Radio Noord.

Huizenga is de tweede illustere Groningse ondernemer binnen een week die overlijdt. Vorige week maandag overleed de bekende kroegbaas Ewald Anches op 79-jarige leeftijd.

Kooistra
Anches en Huizenga stammen uit het pré Sjoerd Kooistra-tijdperk. Rond de eeuwwisseling kocht Kooistra een groot deel van de Groningse kroegen en veranderde het gezicht van het uitgaansleven drastisch, met als centrale deel de zuidwand van de Grote Markt die geheel in zijn bezit was. Prominent daarin was café De Drie Gezusters, het voormalige café van Koos Huizenga.  Kooistra pleegde op 27 juni 2010 zelfmoord.

Reageer op dit artikel