nieuws

Horeca biedt ruim voldoende stageplaatsen

Café

De horeca, voedingsindustrie en pedicurebranche bieden ruim voldoende stageplaatsen. Dat blijkt uit de cijfers van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) die eind juni bekend werden gemaakt.

Horeca biedt ruim voldoende stageplaatsen

Uit de SBB Barometer van 2015 valt op te maken dat afgelopen jaar een lichte verschuiving heeft plaatsgevonden. De verhouding tussen het aantal studenten dat een leerplaats zoekt en het aanbod van leerbedrijven is gunstiger.

Stageplaatsen

Transport en logistiek, dierverzorging en bouw bieden betere kansen dan vorig jaar. In de laboratoria, mode-industrie en de zorg zijn de mogelijkheden echter wat verslechterd. Voor schoonheidsspecialist zijn er in Noord- en Oost-Nederland meer studenten dan stageplaatsen.

Crisis en bezuinigingen

Een gebrek aan voldoende leerplaatsen kan ontstaan door een economische crisis waardoor bedrijven minder plaatsen aanbieden, door bezuinigingen vanuit de overheid of door gewijzigde belangstelling van studenten voor bepaalde studierichtingen.

Aansluiting op arbeidsmarkt

Het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs bedrijfsleven vormen samen SBB. De stichting optimaliseert  de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt.

Reageer op dit artikel