nieuws

Natte Horeca Nederland gaat gesprek aan in het land

Café

Natte Horeca Nederland wil met ondernemers in gesprek over ondernemen anno nu en biedt voor zowel leden als niet-leden advies in samenwerking met externe adviseurs. Daarom gaat de organisatie van augustus tot oktober door het land touren. ‘Verzet tegen alle veranderingen als het rookverbod, opkomende pop-up horeca of de minimum leeftijd is een grote energiezuiper. Beter kan de ondernemer zijn of haar kracht gebruiken om vanuit deze nieuwe horecasituatie te ondernemen.’

Natte Horeca Nederland gaat gesprek aan in het land

Volgens de brancheorganisatie heeft de natte horeca de laatste jaren dermate veel verandering voor de kiezen gekregen dat hierdoor ‘een aantal collega´s de handdoek in de ring heeft gegooid of heeftmoeten gooien.’ Hiermee doelt Natte Horeca Nederland onder meer op de accijnsverhoging, de minimum leeftijdsgrens voor alcohol, het rookverbod en de toename van diverse horeca waar geen vergunning voor nodig is of waar geen vergunning voor wordt aangevraagd. ‘Vooral de laatste constateringen zorgen voor veel onbegrip bij ondernemers’ aldus Natte Horeca Nederland. ‘Want de natte horeca wordt al sinds lange tijd bedolven onder toenemende regelgeving en de  bijhorende controles. En alsof dat nog niet voldoende is, ziet dezelfde horeca de branche vertroebelen door het ontstaan van alternatieve vormen van horeca.’

Niet meegaan kost gasten
Door het land in te trekken wil de organisatie in gesprek met zowel leden als niet-leden. Daarnaast wordt ook advies gegeven over ontwikkelingen in de natte horeca. ‘Nog niet eens zo lang geleden was er naast een pils van de tap nauwelijks speciaalbier te vinden in de natte horeca. Die tijd is voorbij, speciaalbier is in, koffie in al zijn versies is hot en enkel Engelse Melange als enige theesmaak aanbieden is uit den boze. Niet meegaan met deze trends is een keuze maar kost op langere termijn klanten. Vaste gasten zullen er niet voor wegblijven, maar nieuwe mensen zullen een horecazaak wel minder snel bezoeken.

Ondernemen in de nieuwe tijd
Hoe onderneem ik in deze nieuwe tijd? Wat kan ik doen om mijn zaak te blijven uitbaten of laten groeien in deze tijd? Soms is een kleine aanpassing al voldoende. Raad van derden kan verhelderend zijn, maar ook de durf om te veranderen. En natuurlijk, niet alle veranderingen zijn automatisch acceptabel voor de horeca. Deze vragen en kwesties zet Natte Horeca Nederland centraal in bijeenkomsten die ze in het land organiseert. Leden, maar ook niet-leden in de natte horecabranche zijn welkom. Niet leden kunnen ter plekke lid worden.S amen met externe adviseurs van o.a. de bedrijven 2 Support, Samen Besparen en het Horeca Advies Bureau is NHN ´on tour´ in Nederland:

Tourschema
Dinsdag 18 augustus in Breda, Bierreclame Museum Haagweg 375 Breda
Dinsdag 8 september in Arnhem: Streetcafé Jansplein 52- D Arnhem
Dinsdag 13 oktober in Zeist: eetcafé 12 Ambachten Slotlaan 249 Zeist
Dinsdag 20 oktober in Maastricht: Kaffee´t Haantje, Markt 72 Maastricht

Aanvang:  14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.
Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden via info@nattehoreca.nl. Via dit adres is ook  meer informatie te verkrijgen, evenals via 076- 5220975.

Reageer op dit artikel